Dordtse audicien Hoorspecialist van het jaar 2019 - Nederland

AOTY_2_UK.JPG
  • JPG
AOTY_2_UK.JPG

Mariëlle de Heer, audicien bij Hans Anders in Dordrecht, is bekroond met de vooraanstaande titel ‘Audioloog van het Jaar 2019’, gekozen uit honderden inzendingen. Ze heeft deze prestigieuze nationale bekroning binnengesleept na een schitterende nominatie van één van haar patiënten, die vervolgens door een panel top juryleden is geselecteerd.

Mariëlle is genomineerd door haar patiënt Elsbeth. Die beschrijft hoe haar alerte respons heeft geleid tot een tijdige ontdekking van een goedaardige tumor en, door de juiste diagnose en behandeling, haar wereld weer heeft geopend.

 

De brief

Nadat ze sinds haar geboorte met een gehoorstoornis leefde, besloot Elsbeth in 2018 eindelijk om te kijken of er hoortoestellen waren die haar leven gemakkelijker zouden maken. De professionele diensten van Mariëlle werden aanbevolen door een vriendin van Elsbeth en ze maakte een afspraak om haar gehoor te laten testen. “Het resultaat was mijn hoortest was nogal schokkend. Mijn gehoor was zo erg verslechterd dat Mariëlle dacht dat de beste manier van handelen was om me naar een KNO-arts in het ziekenhuis te sturen. Mariëlle belde en maakte meteen een afspraak voor mij. ”

 

Negen dagen later bezocht ze een KNO-arts, dankzij de inspanningen van Mariëlle. Op aanbeveling van de specialist werd een scan uitgevoerd op de hersenen van Elsbeth, die een tumor vond, gelukkig goedaardig. Na de diagnose kon Elsbeth worden behandeld en de hoortoestellen krijgen die ze nodig had.

 

Ze vervolgt: “Mariëlle is meer een vriend geworden dan alleen een audicien. Ze maakte zich grote zorgen over mij en belde me vaak om te vragen hoe ik me voelde. Ze is een deskundige en professionele audicien die oprecht geïnteresseerd is in de mensen wiens leven ze wil verbeteren. Dankzij haar is mijn wereld weer groter geworden. Simpele geluiden die mij lang ontgaan zijn, komen nu weer binnen en geven me hernieuwd (zelf)vertrouwen.”

 

Over Marielle

Mariëlle de Heer is in 2008 gestart bij Hans Anders en is intern opgeleid tot hoorspecialist. In 2014 rondde zij de opleiding tot audicien af.

Over haar nominatie vertelt ze: “Ik was totaal verrast. Ik ben ook zo blij dat ik Elsbeth heb kunnen helpen."

En over haar werk:

Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Ik kan echt iets veranderen in hun leven.

 

Titel Audioloog van het jaar

De wedstrijd Audioloog van het Jaar wordt voor het twaalfde jaar georganiseerd in samenwerking met de producent van hoortoestelbatterijen Rayovac, het Audio Infos magazine, de European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) en European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH). Een panel van deskundigen buigt zich iedere zomer over de inzendingen en selecteert hieruit één prijswinnaar uit ieder deelnemend land.

 

600x600-metlogo.png
  • png

===

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Hans Anders

T (0183) 69 75 00

E persvoorlichting@hansanders.nl

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Gerelateerde onderwerpen