Hand 1024px.jpg
  • jpg

In 1999 is optiekketen Hans Anders gestart met het aanmeten van hoortoestellen. Nu 20 jaar verder biedt Hans Anders in Nederland hoorzorg aan in bijna 120 winkels verdeelt over het hele land. De keten werkt uitsluitend met gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens.

20 jaar ervaring met hoortoestellen

Hans Anders is in 1999 gestart met de verkoop van hoortoestellen om naast een beter zicht ook een beter gehoor toegankelijk te maken voor iedereen. Een grote stap nadat ze eerst in 1982 de optiekbranche flink hebben opgeschud met brillen voor 3 geeltjes (75 gulden). Zo’n scherpe prijs was er nog nooit gezien. Ook de audiobranche vroeg om eenzelfde opschudding en toegankelijkheid. Zo zijn de prijzen laag en kunnen mensen zonder schroom binnen lopen voor advies en service. Nu in 2019 is Hans Anders al 20 jaar actief in de hoortoestellenmarkt en biedt hoorzorg aan in bijna 120 winkels.

Hoortoestel voor iedereen

Van geavanceerde hoortoestellen tot hoortoestellen waarvoor 0,- aan eigen bijdrage betaald hoeft te worden. Bij Hans Anders vinden we dat een hoortoestel voor iedereen bereikbaar moet zijn. Met de beste service voor de beste prijs. Daarmee denkt Hans Anders beter de behoeftes en verwachtingen van een groeiende generatie hoortoesteldragers tegemoet te kunnen komen. Het taboe op hoortoestellen mag verdwijnen. Dat het gemiddeld 7 jaar duurt voordat men vanaf de eerste audioklachten uiteindelijk een hoortoestel aanschaft, zou niet meer nodig moeten zijn.

Wat Hans Anders maakt

Hans Anders is de enige audicienketen die met iedere zorgverzekeraar in Nederland contractafspraken heeft. De focus van Hans Anders hoortoestelspecialisten ligt op (kosteloze) service en nazorg. Hans Anders bezit het keuringsdienst KEMA het Kwaliteitszorg Certificaat, het ISO-certificaat in de zorg sinds 2016. Tevens is één van Hans Anders’ audiciens, Mariëlle de Heer, dit jaar bekroond met de vooraanstaande titel Audicien van het Jaar.

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Gerelateerde onderwerpen