André Van Duin speelt naast Plien Van Bennekom in commercial voor Hans Anders

Op 14 september lanceert Hans Anders opnieuw een commercial met Plien van Bennekom in de hoofdrol. Deze keer gaat het niet om de brillen, maar om de hoortoestellen van de retailer. Van Bennekom deelt het scherm met levende legende André van Duin, die in de huid kruipt van de vader van haar personage. Het is de eerste keer dat ze samen spelen, maar daar is de spot niks van te merken.

Wie denkt aan Hans Anders, denkt aan brillen. Toch kan je er ook al meer dan 20 jaar terecht voor hoortoestellen en advies van de meest bekwame audiciens. Hoe ouder we worden, hoe groter de kans dat we gehoorverlies hebben. Daar hebben ouderen natuurlijk zelf veel last van, maar ook hun kinderen en vrienden voelen de gevolgen. “Wat zeg je?!”, de televisie veel te hard of simpelweg ja-knikken als je vraagt wat ze willen eten. N=5 verwerkte dit inzicht in een nieuw personage: de slechthorende vader van Loes (Plien van Bennekom), gespeeld door André van Duin.

Clip2b_HA.jpg
  • jpg

Herkenbaar

De commercial draait om één ding: herkenbaarheid. Geen grote lolbroekerij, maar kleine, alledaagse situaties die komisch worden omdat we ze herkennen van onze eigen moeder, vader, oom, of van onszelf. Zodat al die Nederlanders gaan beseffen dat het eindelijk tijd wordt om de stap te zetten naar een echte audicien bij Hans Anders. André van Duin: “Het was altijd al een wens van mij om iets leuks samen met Plien en Bianca te doen. Deze commercial met Plien smaakt naar meer, dus wie weet.”

Audicien

In vorige uitingen van de reeks was er telkens een spanningsveld tussen Loes en Hans, de opticien van Hans Anders waar ze “eindelijk de aandacht krijgt die ze verdient”. Diezelfde aandacht krijgt haar 1 vader nu van de audicien. Je kan er dus van op aan dat je de service en scherpe prijzen die je gewend bent van de brillen van Hans Anders ook terugvindt bij hun hoortoestellen. Plien van Bennekom: “Ik heb de hele dag zo gelachen om alle grappen die André ter plekke erbij verzint. Jammer dat een commercial niet avondvullend kan zijn!”

Productie

De commercial werd gedraaid onder regie van Mattias Schut van productiehuis Holy Fools.

Favicon for hans-anders.pr.co Media kit met commercial en foto' hans-anders.pr.co

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Perscontacten