Hans Anders wint Shopping Award 2021

GORINCHEM - Hans Anders wint de prestigieuze gouden award in de Categorie Optiek tijdens de Shopping Awards 2021! Het succes is volgens de optiekketen te danken aan een succesvolle omnichannel strategie.

Michelle Nederveen, Manager E-commerce: “Deze Award geeft erkenning aan al onze medewerkers die elke dag werken aan een optimale omnichannel klantbeleving. Via e-commerce zorgen we niet alleen voor een directe koopervaring, maar zoeken we juist een samenwerking op met al onze winkels om de klant centraal te stellen. Zo bieden we meerwaarde aan onze klanten, onafhankelijk of deze Hans Anders nu online of in de winkel bezoeken. Dat we nu deze prijs gewonnen hebben motiveert ons extra om de (digitale) klantervaring nog verder te optimaliseren en te blijven investeren in onze omnichannel aanpak. We zijn er erg blij mee”.

Volgens de vakjury van de Shopping Awards zijn brillen ‘best lastige producten om online te verkopen, zeker aan consumenten die voor het eerst een bril nodig hebben.’ En daar weet Hans Anders alles van. “Online verkoop is dan ook zeker niet het enige doel van onze webshop”, aldus Michelle. “De website biedt klanten die in een oriëntatiefase zitten de mogelijkheid zich goed te informeren. Zo kunnen consumenten bijvoorbeeld ook monturen virtueel passen én hun favoriete exemplaren naar een winkel sturen om deze fysiek te passen. Daarmee slaan we bij Hans Anders een brug tussen de fun van online shoppen en het vertrouwen in het advies van de lokale opticien.”

Volgens het juryrapport gaan online en winkels naadloos in elkaar over en zorgt Hans Anders zo voor een optimale klantervaring zonder frictie. Vakjury: “Met als doel om een brede doelgroep, mensen van jong tot oud met zichtproblemen, te helpen, is de eenvoud van de site de kracht.”

20210414 Hans Anders Utrecht Hoog Catharijne 057.jpg
  • jpg

Over Shopping Awards

De Stichting Shopping Awards, voorheen Thuiswinkel Awards, reikt jaarlijks publieks- en vakjuryprijzen uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. Met de uitreiking van de Shopping Awards wil de stichting een positieve bijdrage leveren aan e-commerce: het online verkopen van producten en diensten aan consumenten, thuis, op het werk, onderweg of in de winkel.

De winnaars van de Shopping Awards worden bepaald op basis van 50 procent van de publieksstemmen en 50 procent op basis van de beoordelingen van vakexperts.

Favicon for news.hansanders.com Media kit: Hans Anders Shopping Award Optiek 2021 | Hans Anders Newsroom news.hansanders.com

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen