Brillenglazen die sneller meekleuren

Hans Anders introduceert de nieuwste generatie meekleurende glazen

Veel brildragers zijn fan van een bril met meekleurende glazen. Dat is prettig bij zonlicht en de wisseling van binnen naar buiten. Wisselen met een losse zonnebril op sterkte of getinte voorzetglazen is dan niet meer nodig. Een herkenbare ergernis is echter het tempo waarin de glazen zich aanpassen aan een plotselinge hogere of lagere lichtsterkte. Dat gaat vaak te langzaam naar de smaak van de brildrager. Soms moet je binnenshuis zelfs even wachten totdat je weer helder zicht hebt. Om dat te verhelpen, introduceert Hans Anders dit voorjaar de nieuwste generatie meekleurende glazen die zich sneller aanpassen aan veranderende lichtomstandigheden.

 

Meekleurende glazen die twee keer zo snel helder worden

De nieuwe brilglazen worden twee keer zo snel extreem helder. De glazen zijn voorzien van een nieuwe technologie, wat zorgt voor consistente prestaties en UV-bescherming ongeacht klimaat en weersomstandigheden. Oscar Klinckenberg,  Category Manager bij Hans Anders, legt uit: ‘Hoewel een bril met meekleurende glazen veel voordelen heeft, zijn brildragers soms nog terughoudend. Er kleeft toch nog een vooroordeel aan, dat de brillenglazen zich niet snel genoeg aan de lichtomstandigheden aanpassen. Met dit nieuwste type glazen mag de brildrager rekenen op een snellere reactie van de glazen op veranderend licht.”

product_social-02-17-2021 Hans Anders116695_v2.jpeg
  • jpeg

Meekleurende glazen: modetrend in 2021

Meekleurende glazen (ook wel fototrope of fotochrome brillenglazen genoemd) bestaan al 60 jaar. Door de jaren heen zijn de glazen technisch verbeterd naar de huidige kwaliteit. Oscar Klinckenberg vertelt dat meekleurende glazen populair zijn: ‘In onze winkels hebben we een vaste groep met loyale fans opgebouwd. Als je eenmaal meekleurende glazen hebt geprobeerd, wil je vaak niet meer anders. Maar nu deze brillen ook in de modetrends terugkomen, zien we dat de vraag toeneemt. Meekleurende glazen zijn geliefd bij trendsetters en zien we steeds meer in het straatbeeld’. Naast het modische karakter, legt Oscar uit dat de glazen vooral heel comfortabel zijn: ‘De glazen bieden verlichting voor mensen met gevoelige ogen. Ze zijn extra handig voor mensen die afhankelijk zijn van hun bril en veel binnen en buiten zijn. Met een bril met meekleurende glazen, hoeven zij niet constant te wisselen tussen een bril en een zonnebrillen. We zien dat deze brillen daarom ook geliefd zijn bij outdoor sporters.’

Als je eenmaal meekleurende glazen hebt geprobeerd, wil je vaak niet meer anders.  Oscar Klinckenberg, Category Manager Hans Anders
20210414 Hans Anders Utrecht Hoog Catharijne 004.jpg
  • jpg

5 dingen die je moet weten over meekleurende glazen:

·        Handig voor elk seizoen, het hele jaar door.

·        Bieden 100% bescherming tegen verblinding van de zon en schadelijke UV-straling.

·        Beschikbaar in 3 natuurlijke kleuren: silver grey, bronze brown en emerald green.

·        Met Stabilight Technology: voor consistente prestaties, ongeacht het weer en de lichtomstandigheden.

·        Verkrijgbaar voor alle sterktes, enkelvoudig en multifocaal.

 

Kleuren meekleurende glazen.jpg
  • jpg

Brillen met meekleurende glazen zijn verkrijgbaar in alle winkels van Hans Anders in Nederland en België.

 

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen