Nieuwe commercial Hans Anders zet afspraak met opticien centraal.

Hans Anders lanceert aanstaande maandag (21 juni 2021) een nieuwe TV commercial. De hoofdpersoon Loes, gespeeld door Plien van Bennekom, heeft in de commercial een afspraakje met haar opticien Hans. Een afspraak met je opticien is namelijk heel gewoon geworden en zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wachten. 

afspraak(je) met Hans centraal in nieuwe TVC.JPG
  • JPG
afspraak(je) met Hans centraal in nieuwe TVC.JPG

Hans Anders juicht het maken van een afspraak toe omdat het bijdraagt aan een optimale, frictieloze winkelervaring. Rian van Koulil, Director Brand & Communications: “Voor het kopen van een nieuwe bril is een goede nieuwe oogmeting van belang, en daarmee is hulp van een opticien essentieel. Het is tenslotte geen t-shirt dat je uit het rek haalt, past en afrekent.” 

Wachten is een grote ergernis

Vroeger waren er soms lange rijen wachtende klanten bij de value-for-money optiekketen, maar dat had veel nadelen. “Uit onderzoek bleek dat het wachten één van de grootste ergernissen van onze klanten was. Voor sommige klanten was dat zelfs een reden om naar de concurrent te gaan. En ook onze medewerkers voelden de druk van wachtende klanten”, aldus Van Koulil. 

Het was al veel langer mogelijk om op afspraak te winkelen bij Hans Anders, maar daar werd niet altijd gebruik van gemaakt. “De meeste mensen waren zich niet eens van die mogelijkheid bewust”, aldus Van Koulil. De corona crisis heeft het maken van afspraken in een stroomversnelling gebracht. Best logisch volgens Van Koulil: “Waarom zou je ergens een uur wachten terwijl je gemakkelijk kunt regelen dat je direct aan de beurt bent?” 

TV commercial over afspraak met opticien.JPG
  • JPG
TV commercial over afspraak met opticien.JPG
De meeste klanten wisten niet dat je ook een afspraak kon maken Rian van Koulil
Afspraak(je)

Het personage ‘Loes’ in de Hans Anders TV commercial leent zich bij uitstek om het principe van een afspraak op een grappige manier onder de aandacht te brengen. In de eerste commercial verliet ze haar wat saaie man en koos ze voor zichzelf. En vanaf het moment dat ze bij Hans Anders binnenstapte was ze onder de indruk van opticien ‘Hans’. Niet zo gek dus dat ze helemaal opgetogen is voor haar ‘afspraakje’ met Hans en zelfs een vriendin (gespeeld door Susan Visser) als Wingwoman meeneemt voor wat extra support. “In de commercial halen we bewust een afspraak en een date (afspraakje) door elkaar, wat voor grappige situaties zorgt. Een effectieve reclame moet ook gewoon leuk zijn om naar te kijken vinden wij”, aldus Van Koulil. Eerder schitterde ook Andre van Duin naast Plien van Bennekom

TV commercial moet ook gewoon leuk zijn.JPG
  • JPG
TV commercial moet ook gewoon leuk zijn.JPG
Een effectieve reclame moet ook gewoon leuk zijn om naar te kijken  Rian van Koulil
Gastrollen naast Plien van Bennekom TV commercials

De reeks TV commercials is ontwikkeld door reclamebureau N=5 en geproduceerd door productiehuis Holy Fools onder regie van Mattias Schut. Eerder verscheen ook legende André van Duin naast Plien van Bennekom in een TV commercial van de retailer. "Ook Susan Visser vult Plien weer perfect aan. Die energie en casting is, naast een leuk script natuurlijk, in dergelijke campagnes met een anchorman/woman heel belangrijk om een brede doelgroep aan te spreken.” aldus Thijs Bontje (ECD N=5).

Favicon for news.hansanders.com Media kit: Susan Visser en Plien van Bennekom in commercial Hans Anders | Hans Anders Newsroom news.hansanders.com

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen