Hans Anders en MKIN bieden lokaal rijbewijskeuringen aan

Gorinchem, 23 juni 2021 – Op of na de 75e verjaardag, is er om de 5 jaar een medische keuring nodig om het rijbewijs te verlengen. Het Medische Keuringsinstituut (MKIN) en Hans Anders hebben de handen ineen geslagen om deze keuring voortaan gemakkelijker bereikbaar te maken voor senioren. Vanaf medio juli kunnen senioren in diverse winkels van Hans Anders snel en eenvoudig terecht voor een rijbewijskeuring door een keuringsarts. Een afspraak met een MKIN arts is te maken via telefoonnummer 088 – 274 5511 (lokaal tarief) of mkin.nl/hansanders.

 

Zo snel mogelijk weer op weg

"Op of na de 75ste verjaardag kan men het rijbewijs pas verlengen na een medische keuring. Het Medisch Keuringsinstituut en Hans Anders helpen graag om dit proces toegankelijk te maken, zodat iedereen zo snel mogelijk weer de weg op kan. Dankzij onze ervaring met deze medische keuringen en het CBR, kunnen wij ondersteunen waar we nodig zijn. Door onze samenwerking kan men gemakkelijk een medische keuring in een aantal winkels van Hans Anders ondergaan”, aldus Steef van ’t Pad Bosch (initiatiefnemer van MKIN).

 

Hans Anders en MKIN logische partners

Sanne Oosterhoff, Group Operations Director Hans Anders: “Je zintuigen, horen en zien, spelen een belangrijke rol bij autorijden en mobiliteit. Daarom voelt het voor Hans Anders heel logisch om naast goede oog- en hoorzorg voortaan ook lokaal rijbewijskeuringen aan te  bieden in zo'n 50 winkels in Nederland. We hebben samen met MKIN winkels geselecteerd in plaatsen waar vraag is, en waar wij een goede ruimte ter beschikking hebben om mensen rustig te kunnen helpen. De keuring is voor velen dichtbij, in een vertrouwde omgeving. Bovendien hebben we er in de winkel de ruimte voor en zijn veel van de benodigde middelen al aanwezig. En als er een oogmeting of een hoortest nodig is, zijn klanten natuurlijk al meteen op het juiste adres in onze winkel”.

 

Sanne is blij met het partnership: “MKIN is voor ons de juiste partner om dit op een goede manier te kunnen doen. Het is een ervaren en betrouwbare organisatie, die hoge kwaliteit kan garanderen met de expertise van hun keuringsartsen’.

 

Afspraak maken met keuringsarts

Voor de afspraak is het nodig om een Gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR. Door drukte bij het CBR wordt aangeraden om 4 maanden voordat het rijbewijs verloopt, de Gezondheidsverklaring aan te vragen. Tijdens de 75+ keuring beoordeelt de MKIN arts of autorijden nog veilig en verantwoord is. De arts onderzoekt de gezondheid, waarbij onder andere de bloeddruk, bloedglucose en gezichtsvermogen worden gecontroleerd. Een afspraak met een MKIN arts in een Hans Anders winkel kan worden gemaakt via telefoonnummer 088 – 274 5511 (lokaal tarief) of mkin.nl/hansanders. De keuring kost 49,95 euro (inclusief 21% BTW). Hans Anders en MKIN werken met een zorgvuldige protocol, voor veilig en verantwoord bezoek van de winkel.

 

Vanaf medio juli kunnen er afspraken gemaakt worden in: Zwijndrecht, Raalte, Winterswijk, Arnhem, Leerdam, Delft, Rotterdam, Hoorn, Dordrecht, Apeldoorn, Bovenkarspel, Muiden, Deventer, Nijmegen, Zutphen, Purmerend, Doetinchem, Rijswijk, Lelystad, Almere, Den Haag en Amsterdam. In augustus en september worden er nieuwe winkels toegevoegd.

<Einde bericht>

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

·        Rian van Koulil, telefoonnummer 06 126 838 24 of r.van.koulil@hansanders.nl.

·        Steef van 't Pad Bosch, telefoonnummer 0614699707 of steef@mkin.nl

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Perscontacten

Gerelateerde onderwerpen