Brillenproject Hans Anders & Dokters van de Wereld

In België stelt 1 op de 5 mensen nog altijd om financiële redenen de aankoop van een bril uit. Dat zou niet nodig moeten zijn, volgens Hans Anders. Om daar wat aan te veranderen, hebben we in 2015 in België samen met Dokters van de Wereld een brillenproject opgestart. Door die continue samenwerking geven we invulling aan onze missie, om goed zien en horen bereikbaar te maken voor iedereen. Ieder jaar weer helpt Hans Anders op deze manier honderden mensen in België om met goed zicht deel wél te kunnen nemen aan de maatschappij.

11530.jpg
  • jpg

Sponsoring bril

Slecht zien en je geen bril kunnen veroorloven, vinden zowel Hans Anders als Dokters van de Wereld onrechtvaardig. Daarom sponsoren we het brilmontuur en de correctieglazen van al wie slechtziend en hulpbehoevend is.

Hoe werkt het brillenproject?

- Een hulpbehoevende patiënt gaat langs bij een van de zorgcentra* van Dokters van de Wereld.

- De patiënt wordt daar onderzocht door een oogspecialist. Als het onderzoek uitwijst dat er nood is aan een aangepaste bril, krijgt de patiënt een voorschrift voor de glazen. Met dat voorschrift komt de patiënt langs bij Hans Anders en we kiezen samen een montuur en passende glazen.

- De bril wordt meteen besteld. De opticien belt de patiënt op wanneer de bril is aangekomen.

Een internationale NGO

Dokters van de Wereld is een internationale NGO die als doel heeft om gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen. In België heeft Dokters van de Wereld 4 zorgcentra:

- Brussel

- Antwerpen

- La Louvière

- Oostende

Hier kunnen mensen die buiten de traditionele zorg vallen terecht voor medische begeleiding. Dokters met alle specialismen (oogartsen, maar ook neus-, keel- en oorartsen, tandartsen enz.) bieden in deze zorgcentra hun diensten vrijwillig aan. Vrijwilliger of donateur worden kan via www.doktersvandewereld.be of doe een gift via BE26 0000 0000 29 29.

Favicon for youtu.be Wat doet Dokters van de Wereld in België? youtu.be

Over Hans Anders

Hans Anders is de één van de bekendste optische retailers en volume-marktleider in Nederland en België. De keten maakt oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar voor iedereen. De keten is opgericht in 1982 en is een toonaangevende, value-for-money retailer met meer dan 400 winkels in Nederland en België.

40 jaar geleden transformeerde Hans Anders de optieksector in Nederland door het radicaal anders te doen en kwaliteitsbrillen voor verbazend lage prijzen te introduceren. Het bedrijf veroorzaakte daarmee een revolutie in de brillenmarkt. Tegenwoordig biedt Hans Anders een scala aan private label en merkbrillen, hoortoestellen, contactlenzen en zonnebrillen van hoge kwaliteit en vakkundige oog- en hoorzorg; nog altijd tegen de beste prijzen in de markt.

Maar liefst één op de drie brillen in Nederland en België is gekocht bij Hans Anders. Het bedrijf was én is toonaangevend in propositie ontwikkeling: het aanbieden van hoortoestellen naast brillen en lenzen, het unieke Bril Totaal Plan, de eerste brillen webshop. Anno 2021 is Hans Anders koploper in digitalisering en omnichannel-retail. Zo houdt Hans Anders zijn disruptieve heritage met méér dan 400 winkels in Nederland en België springlevend.

Perscontacten